Екипът на Орал Академи България с участие в International Biomedical Congress – Sofia 2018

В продължение на три дни, 16-18 ноември се проведе Интернационалният Биомедицински Конгрес София, в чиято цялост влиза и Денталният симпозиум. Състоялото се във футуристичния полипростраствен и интерактивен батиман John Atanasov Hall, Sofia Tech Park събитие приюти в себе си студенти, лекари, учени и артисти, обединени от горящ ентусиазъм към научността и развитието.

Практически курсове и демонстрации на живо в сферата на денталната медицина по имплантология, пиезохирургия, работа с микроскоп, съвременни методи за диагностика на орална патолгия и други, бяха смислово координирани от интензивен лекционен курс.

Част от екипа на Орал Академи България взе също участие. Д-р Красимир Чапанов организира курс по пиезохирургия, на който всеки студент имаше възможността да направи упражнение за повдигане на максиларния синус върху яйца. Освен това студентите поставяха импланти Щрауман, конични, последно поколение върху модели. Д-р Стоян Казаков представи клинични случаи на хирургично лечение на медикаментозно индуцирана остеонекроза на челюстите и помагаше по обучението на студентите по време на практическата част на курсовете. Екипът на Орал Академи отстъпи всички неклинични лекции да бъдат представени от самите студенти, тъй като това е техен форум и тяхното участие и развитие са от изключителна важност.

Главният организатор на денталния симпозиум Христо Найденов и вице-президентът на конгреса Анна Даниелова си обясняват препълващите се от учащи зали с идеологията, на база на която конструират ивента тази година – свободен немонетизиран достъп за студенти, млади лекари и опитни дентални медици до информация и умения, които остават иначе трудно достъпни в целостта на скъпи обучителни програми и непривлекателна институционност. Организционният комитет заяви, че изчерпалите се места на тазгодишното събитие дават сигурна заявка за още по-грандиозно развитие през предстоящия IBCS 2019.

Източник : https://oralacademy.bg/index.php/новини/209-студнети-поставяха-последно-поколение-дентални-импланти-и-упражняваха-техники-за-повдигане-на-максиларния-синус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *